{ "title": "Beyindeki Tümör Ameliyatı", "image": "https://www.tumorler.gen.tr/images/Beyindeki-Tumor-Ameliyati-58.jpg", "date": "21.01.2024 03:35:50", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Beyindeki Tümör Ameliyatı, hastadaki nörolojik bozukluk artmadan, tüm tümör dokusunu çıkarmak veya kısmı tümör çıkarılarak semptomları azaltmak amacı ile yapılır. Beyindeki tümör ameliyatı yapılırken tümörün lokalizasyonu, tümörün bulunduğu bölgedeki nörolojik fonksiyon, boyut, tümörün histopatolojisi, hastanın genel durumu ve yaşı göz önünde bulundurulur. Beyin tümörü olan hastaların çoğunluğunda cerrahi tedavi başlangıç tedavisi olmaktadır.

Beyin tümörü ameliyatı nedir?

Beyin tümörünün total olarak çıkarılması, tümörün yerine bağlı olarak hastanın yaşam süresini uzatma nörolojik durum ve sağlık durumunu iyileştirmek için cerrahi tedavi yapılmaktadır.

Beyindeki tümör ameliyatı, mikroskop altında mikro cerrahi yöntem ile yapılıyor olmasına rağmen, geride canlı tümör hücreleri kalabilmektedir ve daha sonradan tekrar edebilmektedir. Tümörün tamamı cerrahi yöntem ile çıkarılmadığı zaman kemotrepi ve radyoterapi uygulaması devam eder. Beyindeki tümör ameliyatı maling tümörlü hastalarda histolojik teşhis için doku elde edilmesi ve beynin nörolojik fonksiyonlarını korumak için kitle etkisinin azaltılması ve tedaviye yanıtı iyileştirmek ve hidrosefaliyi azaltmak için uygulanır.

Beyindeki tümör ameliyatında nöroanestezi, beyin haritalaması, uyanık kraniotomi, üç boyutlu görüntüleme yöntemleri ve mikronörocerrahi yöntemleri oldukça geliştiğinden cerrahi riski de azalmıştır. Beyindeki tümör ameliyatı için, hangi uygulamanın yapılacağına hastanın tümöründeki hacim ve derinliğe bakılarak karar verilmektedir.

Beyindeki tümör ameliyatı, nörolojik bozukluğa neden olabilecek kritik bir bölgede ise lokal veya genel anestezi altında biyopsi yapılmaktadır. Beyindeki tümör ameliyatı için kullanılan yöntemler;
" } ] }