{ "title": "Boyun Tümörü Ameliyatı", "image": "https://www.tumorler.gen.tr/images/Boyun-Tumoru-Ameliyati-34.png", "date": "18.01.2024 22:29:16", "author": "Nurgül Bulut", "article": [ { "article": "Boyun Tümörü Ameliyatı, boyunda oluşan bir şişlik nedeniyle ortaya çıkan bir sağlık sorunu olan tümörün cerrahi müdahale ile ele alınmasını ifade eder. Boyun tümörleri iyi huylu ve kötü huylu olabilir. Boyunda bulunan bir şişliğin tespit edilmesinde rahatsızlığı olan hastanın boynunda bulunan şişliğin büyüklüğü ve ne kadar süre bu organda bulunduğu bu durumun yanı sıra başka şikâyetlerinin olup olmadığını ameliyat öncesinde belirlenmelidir. Bir sonraki etapta boyun tümörü ameliyatı gerçekleştirilecek olan hasta en az on iki saat öncesinde çok ve susuz hastaneye gelmelidir. Ameliyatta narkoz ile uyuşma sağlanarak boyun üzerindeki tümör tıbbi cihazlarla alınır.

Boyun tümörü ameliyatı aşamasına gelmesindeki nedenler birçok kaynağa bağlanmaktadır. Doğuştan meydana gelen bazı kalıtsal hastalıklar sonucu, travmaların bıraktığı istenmeyen görüntüler, enfeksiyonların boyun kısmında yer yapmış olması vb. Bu olayları hastanın kafasına takıp kendini olumsuz yönde etkilemesi de boyun tümörünü ortaya çıkarmaktadır.

Boyun Tümörü Ameliyatı Sonrası

Boyun Tümörü Ameliyatı Sonrası hastaneden eve döndükten sonra hastanın bakımı iyi bir şekilde yapılmalıdır. Aksi takdirde hastanın yarası enfeksiyon kapar ve bu durum hiç de iyi olmaz. Hastanın dikişlerinin ne zaman alınması gerektiği Uzman doktorlardan öğrenilmelidir. Boyun tümörü ameliyatı sonrası kaliteli beslenildiğinde yaranın daha çabuk iyileşmesi saptanmaktadır. Bazı hastalarda ameliyat sonrası fiziksel ve ruhsal durumları nedeniyle iştah kaybına rastlanmaktadır. Bu durumda vücudunuzun ihtiyaç duyduğu protein, mineral ve vitaminlerin alınması gerekiyor. Ayrıca bol su tüketimi iyileşme yönünden yarar sağlar.
" } ] }