{ "title": "Deri Tümörleri", "image": "https://www.tumorler.gen.tr/images/Deri-Tumorleri-42.jpg", "date": "19.01.2024 12:12:06", "author": "Bahar Binici", "article": [ { "article": "
Deri Tümörleri: vücuttaki doku ve hücrelerde oluşan kitlelere verilen addır. Deri tümörlerini güneşten gelen ultraviyole ışınları da etkilemektedir. Deri tümörleri 3'e ayrılmaktadır.

Kötü Huylu Deri Tümörleri 3'e ayrılır
Bazal hücreli karsinom vücutta ilerleme göstermez, vücuttaki seyri yavaştır. Hayatı tehdit etmez.

Skuamöz hücreli karsinom daha çok yüz, kulak ve dudaklarda görülmektedir. İç organlara yayılabileceği için tedavi edilmesi gerekir. Eğer tedavi edilmez ise yaşamı tehdit eder.

Maling Hücreli Karsinom ise en tehlikeli deri tümörlerinden biridir. Genellikle güneşli bölgelerde yaşayan insanlarda görülmektedir. Eğer tedaviye geç kalınır veya tedavi edilmezse ölümle sonuçlanmaktadır.

Bazal Hücreli Karsinomun Görünümü Nasıldır?
Skumöz Hücreli Karsinomun Görünümü Nasıldır: Skumöz hücreli karsinomda bazal hücreli korsinom gibi genelde pembe ve beyaz renktedir. Kuru, kırmızı lekeler şeklinde görünür. Üzerinde kılcal damarlar görülen derilerdir.

Maling Hücreli Karsinomun Görünümü Nasıldır: Maling hücreli karsinom her renkte olabilmektedir. Çevresinde kıllanma artışı görülmektedir. Kanama ve kaşıntı da görülmektedir.

Deri Tümörleri Nasıl Tedavi Edilmektedir

Deri tümörlerinde tedavi kanser tipine göre değişmektedir. Eğer tümör az tehlikeli ve küçük ise ayakta tedavi ile kolayca alınabilmektedir. Fakat kanser tehlikeli ise bu biraz daha zor bir cerrahi yöntem ile yapılır. Genel olarak kanser hücrelerine radyoterapi ve kemoterapi uygulanmaktadır.

İyi Huylu Deri Tümörleri

İyi huylu deri tümörleri oldukça çoktur. Bunların en bilineni et benleridir. Eğer et benlerinde kanama, renk değiştirme, kaşıntı ve büyüme göstermiyorsa vücuttan alınmasını gerektirecek bir duru olmamaktadır. Fakat kanama, renk değişimi olası durumunda mutlaka bir Uzman doktorun göresi gerekmektedir.
" } ] }