{ "title": "Dev Hücreli Tümör", "image": "https://www.tumorler.gen.tr/images/Dev-Hucreli-Tumor-56.jpg", "date": "19.01.2024 05:19:30", "author": "Rabia Nurdan Özen", "article": [ { "article": "
Dev hücreli tümör kemik dokuda görülen bir tümör çeşididir. Dev hücreli tümör tedavi edilmediği zaman son derece tehlikeli olacak bir tümördür. Aslına bakılırsa dev hücreli tümör oldukça iyi huylu bir tümördür ve sorun yaratmadan alınabilecek bir şeydir. Fakat bu iyi huylu olan dev hücreli tümöre gerekli olan müdahale yapılmadığı zaman kişileri sıkıntıda bırakacak bir sorun haline gelecektir. Yine dev hücreli tümörün neden olduğu ağrı da kişilere sıkıntı yaratmaktadır.

Hızlı bir üreme süreci olan dev hücreli tümör, en sık 20-40 yaşları arasında görülmektedir. Çocuklarda ve yaşlılarda pek sık rastlanmayan dev hücreli tümör çevresel faktörlerden meydana gelmemektedir. Genellikle kendiliğinden kemik üzerinde gelişir.

Dev Hücreli Tümör Belirtileri Nelerdir?
Dev Hücreli Tümör Tanısı Nasıl Koyulur?

Dev hücreli tümör tanısı genellikle kişinin şikâyetlerine bağlı olarak dokotra gitmesiyle birlikte yapılan laboratuvar testleri ile ortaya çıkmaktadır. Bu testler sonucunda yapılan radyolojik görüntülemeler ile tümörün türü tespit edilir. Bazen tomografi, röntgen gibi tıbbi görüntülemeler ile sorun derinlemesine incelenir.

Dev Hücreli Tümör Tedavisi Nasıldır?

Dev hücreli tümör tekrarlanması olası bir tümör çeşididir. Yapılan cerrahi işlemler sonucunda bu problem kesin olarak ortadan kaldırılabilmektedir. Yapılan araştırmalar sonucu tedavi sonrasında %50 kadar yüksek bir oranda kendini yenileme gibi bir durum söz konusudur.
" } ] }