{ "title": "Glomus Tümörü Ameliyatı", "image": "https://www.tumorler.gen.tr/images/Glomus-Tumoru-Ameliyati-58.jpg", "date": "18.01.2024 22:32:05", "author": "Gülşah Tonbul", "article": [ { "article": "Glomus tümörü ameliyatı, boyun bölgesine yerleşen ve yavaş seyirli olan tümörün alınması sürecini kapsamaktadır. Glomus tümörü ilk evlerde uzun yıllar boyunca belirti vermemektedir. Bu tümörün neden meydana geldiği konusunda net bir bilgi olmamakla beraber genellikle genetik geçiş sonucunda ortaya çıkabilmektedir.

Glomus tümörü ameliyatı nasıl yapılır?

Genel anestezi altında yapılmaktadır. Ameliyatta amaç tümürün bulunduğu bölgeden uzaklaştırılmasını sağlamaktır. Ancak ameliyat esnasında sinir ve damarlara çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Tümörün yıllar boyunca yavaş yavaş büyüyerek hayati dokulara zarar verebilecek şekilde büyümesi ve yerleşmesi müdahalenin zorlaşmasına neden olabilmektedir. Cerrahi müdahale yapacak kişinin bu konuda Uzman olması önemli olmaktadır. Glomus tümörü ameliyatı hastalıktan kurtulmak için kesin çözüm olmaktadır. Kemoterapi ya da radyoterapi işe yaramamaktadır. Bu tümör iyi huylu olduğu için genellikle çevre dokulara yayılma göstermemektedir. Ancak uzaklaştırılmadığı zaman büyümeye devam edecek yapıdadır. Gecikme ne kadar fazla olursa cerrahi müdahale de o kadar zor olmaya başlayacaktır.

Glomus tümörü ameliyatı riskleri nelerdir?
Ameliyat sonrası yaşam

Glomus tümörü ameliyatı sonrasında hastalar duruma göre yoğun bakım ünitesinde ya da normal serviste bir gece geçirmektedirler. Bölgede biriken kanamanın atılmasını sağlamak için 'dren' adı verilen aparat kullanılmaktadır. Glomus tümörü ameliyatından sonra ortaya çıkabilecek ağrıların giderilmesi için hastaya ağrı kesici verilmektedir. Ameliyat sonrasında genellikle dikiş işlemi kendi kendine eriyen iç dikişlerle yapıldığı için dikiş alma gerekmemektedir.
" } ] }