{ "title": "Göz Ağrısı Beyin Tümörü", "image": "https://www.tumorler.gen.tr/images/Goz-Agrisi-Beyin-Tumoru-49.jpg", "date": "19.01.2024 01:28:38", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Göz ağrısı beyin tümörü, arasında direk ilişki kurulabilmektedir. Beyin tümörleri beynin neresinde olduğuna göre yakın organlara ya da dokulara baskı yapabilmektedirler. Göz ağrı da bu tür bir baskının meydana getirdiği semptomlardan olmaktadır. Beynimizde vücuda yayılan sinirler bulunmaktadır. Bu sinirler sayesinde yapılan hareketlerin ya da vücudun hissettiği şeylerin beyne iletilmesi sağlanmaktadır. Beyin tümörü her yaşta görülebilmektedir ve şu an için neden ortaya çıktığı tam olarak bilinmemektedir. Ancak hayatımızda iyice yerini alan digital sistemlerin vücutta bıraktığı enerji muhtemel tetikleyici olabilmektedir. Buna bir de vücudun tümörlere karşı olan genetik yatkınlığı eklenebilmektedir. Göz ağrısına neden olan beyin tümörü ya da tümörleri iyi hulu ya da kötü huylu olabilmektedir.

Beyin tümörü oluşumu

Beyinde doğal işleyiş içerisinde yaşlanan hücreler ölerek yerine yeni hücrelerin üretimi yapılmaktadır. Ancak bazen nedensiz şekilde ölmesi gereken bu hücreler ölmeden yaşamaya devam etmektedirler. Ölmeyen bu hücreler zamanla birikim yaparak yeni bir doku meydana getirirler. Bu doku tümör olarak adlandırılmaktadır. Bu oluşumun birikim yeri beynin herhangi bir noktasında olabilmektedir. Göz ağrısı tümörde yüksek ihtimal ile göze yakın bir noktada meydana gelmiştir ya da ona ait sinirlerin üzerine baskı yapacak bir noktada yerleşmiş olmaktadır. İyi huylu beyin tümörleri hayati tehlike meydana getirme ihtimali normalde olmasa bile yakın dokulara zarar verebilme ihtimalinden dolayı risk oluşturmaktadır. Bu tümörler cerrahi müdahale ile alınabilmektedir. Bunun dışında kanserli hücrelerin meydana getirdiği tümörler ise hızlı büyüme gerçekleştirdiği için hayati risk her türlü olmaktadır. Bu tümörler beyinden ayrılarak omurilik üzerine doğru yayılım gösterebilmektedir.

Göz ağrısı tümör oluşumu aynı zamanda baş ağrısı da yapabilmektedir. Ancak bu ağrı normalden daha uzun sürebilmektedir. Eğilip doğrulma esnasında ya da egzersiz yaparken bile ağrı meydana gelebilmektedir. Ağrılara mide bulantısı da eşlik edebilir. Gözde ağrının yanında görme bozukluğu meydana gelebilir. Çift görme, görüş kaybı ve konuşma bozukluğu meydana gelebilir. Konuşmanın tam telaffuz edilememesi ile konuşulanın anlaşılamaması olabilmektedir. Tedavi hastalığın şiddetine bağlı olarak değişebilmektedir.
" } ] }