{ "title": "Habis Tümör", "image": "https://www.tumorler.gen.tr/images/Habis-Tumor-76.jpg", "date": "21.01.2024 16:10:54", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Habis Tümör, Genellikle kötü huylu olan bir ur olarak da bilinmektedir, ayrıca kanser olarak adlandırılmaktadır. Habis tümör özellikle bulunduğu çevre dokuların hepsini istila eder ve burada çoğalır, bu da yetmez diğer çevrede bulunan dokulara da kolaylıkla sıçrayabilir. Habis tümör özellikle durdurulmasının imkânı olmayan çok güçlü bu hücreler, tedavisi yapılsa bile nüksetme olasılığı riskli ve oldukça yüksektir. Çünkü habis tümör tamamı ile kanserli olan dokulardır. Burada bulunan hücreler kontrolsüz ve anormal biçimde hızlı bir şekilde bölünerek çoğalırlar.

Habis tümör yalnızca bulunduğu dokuya ya da organa zarar vermez. Tedavi edilmediği zaman mutlaka vücudun içerisindeki başka dokulara ve organlara sıçrayabilir. Daha sonra habis tümör sıçramış olduğu bölgeye kolayca yerleşir ve burada kanserin hızlı bir şekilde yayılmasını sağlar. Epitel dokuda meydana gelen habis tümör genellikle kanser ismini alır. İnsan vücudu için hayati olarak önem taşıyan vücut fonksiyonların engellerken, aynı zamanda hayati organların yıkımına yol açarak insanın ölümüne bile neden olabilmektedir.

Habis Tümörün Tedavisi Nasıl Yapılır?

Günümüzde habis tümörün tedavisi cerrahi müdahale ile yerinden çıkarıldıktan sonra hastaya uygulanan ışınlama tedavisi en etkili olan yöntemdir. Ancak cerrahi işlem sonrasında habis tümör hücresi tekrar nüksederek çoğalıp bu hastalığın oluşmasına yol açabilir. Tümör hastalıklarının günümüzde bu kadar yaygın olması, çoğunlukla bu hastalığın ilk belirtileri konusunda insanların yetersiz bilgiye sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Eğer zamanında bu belirtiler doğru olarak fark edilirse, habis tümör için gerekli olan bütün tedbirler zamanında alınmış olur. Habis tümörler durmadan hızlı gelişerek komşu olan diğer dokulara kolaylıkla yayılır. Çevre dokuların yıkımına neden olur, aynı zamanda bebek tümörler oluşturmaktadır. Kan damarları ile lenf yollarını kendilerine ikinci odak noktası yaparlar ve burada gelişerek yayılım gösterirler.
" } ] }