{ "title": "İyi Huylu Beyin Tümörü Ameliyatı", "image": "https://www.tumorler.gen.tr/images/Iyi-Huylu-Beyin-Tumoru-Ameliyati-15.jpg", "date": "20.01.2024 16:49:12", "author": "Hacer Sakman", "article": [ { "article": "İyi huylu beyin tümörü ameliyatı, beyinde meydana gelen tümörler ameliyatla temizlenmektedir. Kötü huylu beyin tümörün de olduğu gibi iyi huylu beyin tümörü de ameliyatla alınmaktadır. Bazı iyi huylu beyin tümörleri beyinde bulunduğu bölgeye ve büyüme hızına göre olsa kötü huylu tümöre çevire bilmektedir. Bundan dolayı iyi huylu beyin tümörü de ameliyat ile alınmaktadır. Uzman bir doktora gidildikten sonra beyinde oluşan tümörün iyi mi yoksa kötümü olduğu öncelikle belirlenir. Daha sonra tümörün beyinde hangi bölgede olduğu tespit edilir. Tümörün büyüklüğü ve büyüme ya da yayılma hızı da tespit edildikten sonra uygun bir günde ameliyat yapılmaya karar verilir.

İyi huylu beyin tümörü ameliyatı nasıl yapılır?

Beyindeki tümörün tamamen temizlenebilmesi için birçok farklı yöntem uygulanmaktadır. Bunlardan birisi ultrason yöntemidir. Ultrason yöntemi ile ameliyattan önce ve ameliyat yapıldıktan sonra tümörün tamamen temizlenip temizlenmediğine bakılır. İyi huylu beyin tümörü ameliyatında bir başka yöntem ise intraoperatif MR çekimi yöntemidir. Ameliyat esnasında beyinde bulunan tümör çıkartıldıktan sonra temizlenip temizlenmediğini anlamak için ameliyat bitmeden intraoperatif MR. Çekilir. Tümör kalıntısına rastlanırsa temizlemeye devam edilir. İyi huylu beyin tümörü çeşitlerinden birisi de menengiomadır. Menengioma beyin tümörleri arasında en sık rastlanan tümör çeşitlerindendir ve genellikle 40-50 yaş arasındaki kişilerde görülmektedir.

İyi huylu beyin tümörü ameliyatı beyinde yeri tespit edildikten sonra kitle bulunduğu yerden cerrahi müdahale ile yerinden çıkartılmaktadır. Tamamen temizlenmediği takdirde ameliyat sonrası radyoterapi alınması gerekmektedir. Kitlenin kalıntısına göre tedavi devam edilir ya da ek bir ameliyat gerektirebilir.
" } ] }