{ "title": "Kafada Tümör", "image": "https://www.tumorler.gen.tr/images/Kafada-Tumor-81.jpg", "date": "21.01.2024 22:37:04", "author": "Murtaza Tanış", "article": [ { "article": "Kafada tümör, Kafada meydana gelen ve her cinsiyette eşit şekilde görülebilen ve kafanın içinde gittikçe büyüyen ve baskı yapan tümörlerdir. Bunların iyi huylu ve kötü huylu şekilleri vardır. Kafadaki tümörler kişilerin kafasında baş ağrısı, mide bulantısı ve zaman zaman felçler meydana getirir. Bunlarla beraber konuşma problemlerin artmasına, unutkanlık, halsizlik ve dikkatsizlik gibi belirtileri beraberinde getirir. İyi huylu kafada tümör abartılacak kadar büyük tehlikeler arz etmezler, etrafındaki dokulara bulaşmazlar ama bazen de çok ciddi şekilde sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilmektedirler. Kötü huylu kafada tümör ise kanser hücreleri içerir ve bilhassa hayati tehlike arz ederler. Yayılma riskleri vardır ve etrafında bulunan dokulara da zarar verirler.

Kafada tümör belirtileri nelerdir?
Kafada tümör neden olur?

Günümüzün en çok kullanılan iletişim araçlarından olan telefon kafada tümör oluşmasında büyük etkisi vardır. Bunun akabinde kafaya gelen darbeler, travmalar ve genetik etmenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Bazen de ileri dönemlerde yani yaşın ilerlemesinden dolayı ortaya da çıkabilir. Vücudun herhangi bir yerinde meydana gelen kanser türlerinin kafaya doğru yol alması ve orada yerleşmesi gibi nedenler ortaya çıkabilir.

Kafada tümör tedavisi nasıl yapılır?

Kafada tümör çeşidine bakılmaksızın her zaman bir cerrahi müdahalenin elzem olduğunu belirtmek gerekir. Kafada tümör riskli bölgede olduğu zaman daha çok risk taşımaktadır. Bundan dolayı ameliyat yapılması söz konusu olamaz ve ışın tedavisi ya da kemoterapi uygulaması yapılır. Cerrahi müdahalenin yayında bitkisel tedavi yöntemlerinden de faydalanılır. Bitkisel tedavi yöntemi ayrıca tedavi aşamasında önemli sonuçlar elde edilebilir.
" } ] }