{ "title": "Kemik Tümörü Ameliyatı", "image": "https://www.tumorler.gen.tr/images/Kemik-Tumoru-Ameliyati-78.jpg", "date": "19.01.2024 04:38:55", "author": "Muhammet Ali", "article": [ { "article": "
Kemik tümörü ameliyatı, çeşitli nedenlerden dolayı oluşmakta olan tümör hastalıklarını kemiklerde görülmesi ile yapılacak olan tedavi yöntemlerinden biridir. Tümör hastalığı vücutta bulunan hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalması ile meydana gelmektedir. Kemik tümörünün oluşması ile ağrılar ve şişkinlikler meydana gelmektedir. Hastalık oldukça nadir görülen bir tür olmasından dolayı teşhisinin konması oldukça zordur. Bu tür hastalıkları teşhis etmek ve tedavisine erken başlamak oldukça önemlidir. Kemiklerde meydana gelen bu tür rahatsızlıklar kendini kendini ağrı ile göstermektedir. Eğer ağrı ilaç tedavisi ile geçiyor ise tümörden şüphelenmek doğru olmayabilir. Eğer ağrı yapılan uygulamalara karşı cevap vermiyor ise tümör olma olasılığı oldukça yüksektir. Bunun yanı sıra dinlenme sırasında ağrıların oluşması ve ağrı meydana gelmiş bölgede şişlikler ile kızarıklıkların meydana gelmesi tümör hastalığının belirtileri arasındadır. Hastalığının tespit edilmesi ve ne derecede olduğunun doğru olarak teşhis edilmesi için röntgen çekimleri yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra MR ve tomografi gibi işlemlerin de yapılmasının gerekli olduğu doktorlar tarafından savunulmaktadır. Eğer hastalık kötü huylu ise hayati tehlikeler söz konusu olabilir. Kötü huylu tümörlerin diğer bölgelere de etki etme özelliği bulunmaktadır. Hastalığa erkenden müdahale edilmez ise ilerleyerek ciddi problemlerin oluşmasına zemin hazırlayabilir.

Kemik tümörü ameliyatı neden yapılır?

Hastalığın ilerlemesine durdurmak ve kötü huylu kemik ile yumuşak doku tümörlerinin tümörlerinin oluşmasını engellemek için kemik tümörü ameliyatı yapılması oldukça önemlidir. Ameliyat ile hastalığın önlenmesi amacı ile hastalığın meydana gelmiş olduğu bölgede eklem, atardamar, sinir veya iç organlar çıkartılmaktadır. Bunun yanı sıra tümör hastalığının tedavisinde ameliyattan önce ilaç veya ışın ile tedaviler yapılabilmektedir. Bu işlemler kemik ameliyatı sonrasında da yapılabilmektedir. Eğer hastalık ilerlemiş ise tümörün oluşmuş olduğu kemik kesilerek alınabilmektedir. Bu tür durumlar sadece kötü huylu tümörlerde yapılmaktadır. İyi huylu tümörler ise sadece bulunduğu bölgede büyüme ve gelişme gösterir. Farklı bölgelere etki etmezler. Bu yüzden hastalığın erken teşhisi oldukça önemli bir yere sahiptir.
" } ] }