{ "title": "Mesane Tümörü Ameliyatı", "image": "https://www.tumorler.gen.tr/images/Mesane-Tumoru-Ameliyati-42.jpg", "date": "20.01.2024 12:57:14", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Mesane Tümörü Ameliyatı, Ameliyat öncesi hazırlık oldukça önemlidir. Hasta mutlaka sabah hiçbir şey yiyip içmemelidir. Mesane tümörü ameliyatı hastanın idrar deliğinden içeriye girilir ve mesaneye ulaşılır. Ardından bu ameliyat için özel olarak kullanılan cerrahi aletler ile kanserli olan kısım mesane tabakasının içinden bütünü ile kesilerek çıkarılır. Mesane tümörü ameliyatı olan hasta mutlaka ameliyat sonrasında ertesi gün ayağa kaldırılmalıdır.

Mesane tümörü ameliyatı sonrası hastaya sonda takılır. Çoğunlukla mesane tümörü ameliyatı olan hasta ameliyattan 2-3 gün sonrası takılan sonda çıkarılır ve hasta evine taburcu edilir. Daha sonra mesaneden alınan kanserli tabakanın patoloji raporunun sonucu beklenmeye başlanır.

Mesane Tümörü Ameliyatının Önemi Nedir?

Cerrahi müdahale ile yapılan mesane tümörü ameliyatı özellikle tümörün çıkarıldığı bölgenin düşük dereceli ya da yüksek dereceli olup olmadığını göstermektedir. Aynı zamanda idrar kesesinin tümörün derin kısımlarına doğru ne derecede ilerlediği patolojik rapor sonrasında mesane tümörünün mesane içinde en derinden en düşük kısmına ve kas tabakasına ne kadar ilerlediği kolaylıkla anlaşılabilmektedir. Bunu ifade edecek olursak pT ya da pT1 veya pT2 ve pT3 şeklinde ifade edilebilmektedir. Kısacası kanserli olan dokuların detaylı bir şekilde anlaşılmasıdır. Bunun dışında mesanede bulunan kanserli dokunun tamamen temizlenmesi bazı hastalar için yeterli olan bir tedavi yöntemidir. Ancak bu başarıdaki en büyük etki cerrahın çok tecrübeli olmasına bağlıdır.

Mesane tümörü ameliyatı sırasında bazen tümörlü tabaka tamamen temizlenirken, bazen tam olarak çıkarılmayabilir. Özellikle mesaneyi delmeden tümörün alınabilmesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca 3 cm'den büyük olan mesane tümörü ameliyatı büyük tecrübe isteyen bir ameliyattır.
" } ] }